Το δικό της μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στέλνει η βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία και εκ νέου υποψήφια κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου:

«Καλό μήνα!

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις.

Η κοινωνική ευαισθησία δεν έχει χρώματα, δεν είναι «αριστερή» ή «δεξιά». Κανένας πολιτικός χώρος δεν έχει το μονοπώλιο στα κοινωνικά ζητήματα. Είναι καθήκον όσων ασχολούμαστε με την πολιτική να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά δικαιώματα, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες, για καλύτερους μισθούς, για περισσότερες δουλειές.

Από τον Μάιο του 1886 όπου τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη εργασία και καλύτερες συνθήκες, στο 1936 με την μεγάλη απεργία των καπνεργατών, φτάνοντας στο σήμερα και στις διεκδικήσεις εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους καταβολή, τα εργασιακά δικαιώματα και η προστασία τους δεν πρέπει να παραβλέπονται. Είναι σημαντικό να γίνονται διαρκώς βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η πλατιά βάση της Νέας Δημοκρατίας είναι λαϊκή, είναι εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ως παράταξη διακυβέρνησης συνυπάρχουν άνθρωποι από όλα τα οικονομικά στρώματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Φθιώτιδα προερχόμαστε από οικογένειες που μόχθησαν για την επιβίωσή τους, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, χωρίς προνόμια και υψηλές αφετηρίες. Είμαστε εργαζόμενοι που μοχθούμε οι ίδιοι και οι ίδιες για όσα θέλουμε να χαρούμε στη ζωή.

Για κάποιους η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα.

Στο δικό μας αξιακό κώδικα η στήριξη της επιχειρηματικότητας συνυπάρχει της στήριξης για τα δικαιώματα των εργαζομένων και παλεύουμε και για τα δύο. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Καλή Πρωτομαγιά!»

Γραψε ενα σχολιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *