Με λαμπρότητα η Ρούμελη, η Φθιώτιδα και η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Λαμία γιορτάζει την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία  επί της Εθνικής Εορτής και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Διευθυντή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, κ. Αθανάσιο Ζαλαβρά. Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου στην οδό Καλύβα – Μπακογιάννη, όπου ο ιερός κλήρος και οι Αρχές του τόπου, μετέβησαν με επίσημη πομπή.

Κατάθεση στεφάνου έγινε στο άγαλμα του ήρωα του ’21 Αθανασίου Διάκου στη φερώνυμη πλατεία στη Λαμία από την Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Φθιώτιδας Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Γραψε ενα σχολιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *