Η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου, δασκάλα σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες, φτωχές, δύσκολες αλλά και επικίνδυνες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας αναδείχτηκε από το ίδρυμα Varkey Foundation «Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου», διότι  μέσα από τη σχολική τάξη δίνει μια ευκαιρία στους μαθητές της να ανακαλύψουν τον πραγματικό εαυτό τους, να αισθανθούν «ότι κάποιος τους εκτιμάει, ότι σέβεται την κουλτούρα τους» όπως λέει η ίδια.

Πολλοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί αλλά και επιχειρήσεις συμβάλλουν στο εκπαιδευτικό έργο μέσω της θεσμοθέτησης βραβείων για την  στήριξή του, αναγνωρίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες, αναδεικνύοντας τις διαμορφωμένες συνθήκες για την εκπαίδευση και προβάλλοντας καινοτόμες δράσεις και εφαρμοσμένες πρακτικές.

Καθημερινά όμως χιλιάδες εκπαιδευτικοί λαμβάνουν το βραβείο της αναγνώρισης και εκτίμησης από τους μαθητές τους και τους γονείς, δρώντας υποστηρικτικά, αναζητώντας την καλύτερη προσέγγιση για το μαθητή τους, αναζητώντας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο πρακτικές που να ανταποκρίνονται στους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους, προσφέροντας ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που εμπνέει τους μαθητές και διαμορφώνει τους αυριανούς υπεύθυνους και δημιουργικούς πολίτες. Εκπαιδευτικοί που αγωνιούν, που μεταφέρονται στις εσχατιές της χώρας μακριά από τις οικογένειές τους αλλά κουβαλώντας μαζί τους τον ενθουσιασμό, το όραμα, τη διάθεση προσφοράς.

Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους έχει κανείς αξιολογήσει σωστά, αντικειμενικά, αξιοκρατικά, δεν τους έχει επιβραβεύσει ή δεν έχει επιδιώξει την συνεχή βελτίωσή τους και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας δημιουργούν και προβάλλουν την ανάγκη μίας ποιοτικά παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ο κόσμος προχωρά και προσβλέπει στη βελτίωση στη δημιουργικότητα, στην καινοτομία και την αριστεία αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιλέγει τη στασιμότητα, την οπισθοδρόμηση, τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και του διδακτικού έργου του εκπαιδευτικού.

Η  Ελλάδα του αύριο θα προχωρήσει, χωρίς φόβο και προκατάληψη για το διαφορετικό, με έμφαση στην ελληνική γλώσσα, στην ιστορία, στις παραδοσιακές αξίες, στον πολιτισμό μας, στην καλλιέργεια της εμπιστοσύνης στον τόπο μας, στις προοπτικές του και τους ανθρώπους του, με εξωστρέφεια και δράση.

Γραψε ενα σχολιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *