Τα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Pantheon-Sorbonne (Paris 1) στο Παρίσι οδήγησαν τον Πρόεδρό του να ζητήσει την επέμβαση των δυνάμεων της τάξεως.

Η διαφορά προφανής με τα ελληνικά δεδομένα, όπου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα από ομάδα αναρχικών, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο Πρύτανης δέχθηκε επίθεση μέσα στο γραφείο του, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ένας νέος άνθρωπος με αναπηρία δέχθηκε επίθεση από τραμπούκους και η … «επέμβαση» του υπουργού Παιδείας, Γαβρόγλου ήταν η συγκλονιστική δήλωση: «να συγκροτηθεί ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα»!

Η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι μέρος της γενικότερης επιδεινούμενης ανομίας που εμφανίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η εγκληματικότητα καθημερινά αυξάνεται δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας, φόβου, απόγνωσης.

Συγκεκριμένες περιοχές έχουν γίνει συνώνυμό της ανομίας. Τα Εξάρχεια είναι άβατο για την αστυνομία. Οι μολότοφ αποτελούν βασικό όργανο επαναστατικής γυμναστικής απειλώντας αθώους ανθρώπους και καίγοντας περιουσίες.

Οι απόπειρες ληστειών και διαρρήξεων έχουν πολλαπλασιαστεί, η λαθρεμπορία έχει εκτιναχθεί με επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και στα έσοδα του κράτους.

Υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση;

Προφανώς!

Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που οδήγησε σε εγκατάλειψη τις επιχειρήσεις και δράσεις αναβάθμισης της αστυνομίας, τον περιορισμό των περιπολιών και την ανοχή σε φαινόμενα βίας και ανομίας.

Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατήργησε την ομάδα Δέλτα της αστυνομίας κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Ρουβίκωνα.

Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ (υψίστης ασφαλείας).

Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατέθεσε και οι κυβερνητικοί βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο Παρασκευόπουλου, ανοίγοντας τις φυλακές σε δύο χιλιάδες κρατούμενους που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα. Τα έργα και οι ημέρες τους γνωστά: δολοφονία νεαρού κοσμηματοπώλη, δολοφονία εστιάτορα στην Ύδρα, κακοποίηση κυρίας με σίδερο και άλλα πολλά.

Είναι ο Πρόεδρος της σημερινής Βουλής, ο οποίος με προσωπική του επιμέλεια απομάκρυνε μετά την εισβολή τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα από τη Βουλή χρησιμοποιώντας περιπολικά για «ταξί»!

Είναι στελέχη αυτής της κυβέρνησης, τα οποία ως αντιπολίτευση πρωτοστατούσαν σε όλες τις αντιδράσεις ενάντια στην αστυνομία , χαρακτήριζαν τα ΜΑΤ «παρακρατική οργάνωση» και ζητούσαν την κατάργησή τους, μιλούσαν για αφοπλισμό της αστυνομίας, αποκαλούσαν με χυδαίους χαρακτηρισμούς τους αστυνομικούς, περιφρονώντας το έργο τους και την καθημερινή έκθεσή τους σε κίνδυνο.

Ο πρωθυπουργός της αυταπάτης υποστηρίζει πως τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από υιοθέτηση μιας «ακροδεξιάς ρητορικής φόβου» από μέρους της αντιπολίτευσης, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι πρώτα υπονόμευσε με τη ρητορική του το νόμο και την τάξη και μετά οδήγησε μέσα από πράξεις τη χώρα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Από την άλλη μεριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι για τη Νέα Δημοκρατία «η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας»

Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αποτελεί βασικό στόχο της αυριανής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δεν είναι προεκλογική τοποθέτηση αλλά μετεκλογική πράξη μέσω συγκεκριμένων ενεργειών, όπως η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Μέσα από ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο οι πολίτες θα γνωρίζουν ότι όσοι εγκληματούν θα υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους. Με αξιοποίηση της εμπειρίας των στελεχών της ελληνικής αστυνομίας, με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις στο επιχειρησιακό τους έργο, μπορεί να κερδηθεί η μάχη κατά του εγκλήματος.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο LamiaFM1

Γραψε ενα σχολιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *