Το πρόγραμμα ReGeneration δέχεται αιτήσεις για άλλες δύο ημέρες, μέχρι τις 6/10.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχος (προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς) μέχρι 29 ετών, κάθε ειδικότητας, με μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία και ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (εθελοντικές δράσεις, αθλητισμό, κ.ά).

Βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η προσφορά εξάμηνης αμειβόμενες πρακτικής άσκησης σε εταιρικό περιβάλλον, η εντατική εξειδικευμένη εκπαίδευση, η καθοδήγηση από επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου της χώρας μας καθώς και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από εθελοντική εργασία σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Στόχος του είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι νέοι να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα.

Στις συνεργαζόμενες εταιρίες περιλαμβάνονται πολλές από τις μεγαλύτερες της χώρας μας από κάθε κλάδο και αρκετές πολυεθνικές με έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του λεγόμενου brain drain, της φυγής δηλαδή των νέων μας στο εξωτερικό με σκοπό την αναζήτηση εργασίας.

Το πρόγραμμα μπαίνει στον 3ο χρόνο ζωής του και μετρά ήδη 320 προσλήψεις, 100 συνεργαζόμενες εταιρίες και ένα ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας που αγγίζει το 82%(!!!).

Η οικονομική κρίση είχες ως αποτέλεσμα τη μείωση των μισθών και τη συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα που αναπόφευκτα οδήγησε στη μείωση των ευκαιριών απασχόλησης στην πατρίδα μας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εφευρίσκει εμπόδια για όλες τις μεγάλες επενδύσεις που θα δίνανε ανάσα στην αγορά, όπως αυτή στο Ελληνικό που προβλέπει δημιουργία τουλάχιστον 70.000 νέων θέσεων εργασίας.

Είναι απαραίτητο να αναδεικνύεται οποιαδήποτε δυνατότητα μπορεί να οδηγήσει ένα νέο πτυχιούχο σε μία θέση εργασίας  πλήρους απασχόλησης, πάνω στο γνωστικό του αντικείμενο. Ας ελπίσουμε σύντομα και σε άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Μπορείς να βρείς τον οδηγό που θα σε βοηθήσει να κάνεις την αίτηση σου καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.regeneration.gr

Γραψε ενα σχολιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *