• Καταργούμε το νόμο Παρασκευόπουλου
  • Αναθεωρούµε την ποινική δικονοµία που δυστυχώς είναι ένα δίχτυ µε µεγάλες τρύπες για να ξεγλιστράνε πολλοί από τη δικαιοσύνη και τις φυλακές. Από τους τροµοκράτες και τους ισχυρούς του χρήµατος µέχρι τους κάθε λογής µπαχαλάκηδες.
  • Το οικονοµικό έγκληµα και τα µαφιόζικα κυκλώµατα της νύχτας θα µπουν στο στόχαστρο της επόµενης κυβέρνησης. Μια ισχυρή οικονοµική αστυνοµία θα συγκεντρώσει όλες τις ελεγκτικές αρµοδιότητες για την καταπολέµηση του οικονοµικού εγκλήµατος όπου και όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.
  • Καθιερώνουµε την ένστολη αστυνόµευση, πεζή και εποχούµενη, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Με ενεργοποίηση εκ νέου της οµάδας ΔΕΛΤΑ, και ενδυνάµωση της οµάδας ΔΙΑΣ και των οµάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληµατικότητας.
  • Ενισχύουµε το θεσµό του αστυνοµικού της γειτονιάς, για να εµπεδωθεί ξανά το αίσθηµα ασφάλειας στον πολίτη.
  • Καταπολεµούµε όλες τις εστίες ανοµίας και παραβατικότητας. Κανένα άβατο, όπως αυτά των Εξαρχείων και του Μενιδίου, δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος. Η έντονη παρουσία της αστυνοµίας είναι αδιαπραγµάτευτη. Όµως για την αναγέννηση αυτών των περιοχών απαιτείται και ένα σχέδιο πιο συνεκτικό, πιο ολιστικό το οποίο θα µπορέσει να τους ξαναδώσει ζωή και την ευκαιρία να ανακτήσουν τον χαρακτήρα τον οποίο είχαν. Παράδειγµα µίας τέτοιας πολιτικής αποτελεί ένα τολµηρό σχέδιο ουσιαστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας µε αφετηρία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ένα σχέδιο που θα αναβαθµίσει ολόκληρη την περιοχή γύρω από το αρχαιολογικό µουσείο και θα δώσει την αίσθηση στους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας ότι πραγµατικά νοιαζόµαστε για αυτούς και ότι προχωράµε σε κινήσεις οι οποίες βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους.
  • Προωθούµε την πλήρη και αυστηρή εφαρµογή της νοµοθεσίας για κάθε περιστατικό φθοράς της δηµόσιας περιουσίας. Με άµεση επιβολή ποινών και προστίµων στους παραβάτες. Οι σκηνές καταστροφών σε ακυρωτικά µηχανήµατα σταθµών του µετρό, σε πανεπιστήµια και άλλα δηµόσια κτίρια, δεν µπορούν να γίνουν ανεκτές.
  • Με βάση τη χαρτογράφηση της εγκληµατικότητας ανά περιοχή, ανακατανέµουµε τις αστυνοµικές δυνάµεις στις περιοχές όπου υπάρχει πραγµατικά ανάγκη. Και παράλληλα αποδεσµεύουµε τα Σώµατα Ασφαλείας από γραφειοκρατικές και µικρότερης σηµασίας αρµοδιότητες.
  • Αναβαθµίζουµε τη βασική εκπαίδευση των Σωµάτων Ασφαλείας και θεσµοθετούµε τη συνεχή µετεκπαίδευσή τους. Προωθούµε, επίσης, την ανανέωση των υποδοµών των σωµάτων ασφάλειας, και διασφαλίζουµε ότι µπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους παρέχοντας τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισµό. Παράλληλα ενισχύουµε τους µηχανισµούς εσωτερικού ελέγχου και λογοδοσίας του προσωπικού των σωµάτων ασφαλείας. Φαινόµενα αυθαιρεσίας, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας θα τιµωρούνται άµεσα, χωρίς εκπτώσεις.

Γραψε ενα σχολιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *